Thursday, February 4, 2010

Trip Ke Port DickSon...


Hye .. Lame sangat tak G pantai... So ble my classmatE cam suggest ajak G PD... wah excited tak tekire... Mmg besh la.. Kami G ari sabtu tengah hari juga la.. cadang memang nak g awal.. Tp biasala semua yang dirancang tak semestinya Menjadikan... 3 buah kete gak la gerak daRi Bp.. Kancil sebuah, Proton Saga Aerobek n Wira seBuah... Sebelum sampai Pd kitaOrang lapa Giler n my Housemate cadangkan singgah kat pekaN Muar. Ni adalah my 1 time gi Muar.. <> adalah penyataan yang Bermain di pikiran i.. tak sah Kalu g muar tak pekena Mee bandung.

Sebenarnya memang plan nak buat BBq tapi dah mcm lewat so kami buat la cadangan beli Ayam Golek kat tepi jalan depan kedai tu.. wahhh.. Wangi.. menusuk kalbu bau Die.. Bukan abg yang jual tu da.. Ayam tu la.. hahahaha... Kami pun meneruskan pejalanan.. tour Guide ade kat depan.. dowang bawak Jln lama n nampak la keindahan Malaysia... Mmg besh la sebab lalu bandar Melaka.

sampai je kat Negeri Sembilan dalam Pukul 6 lepas singgah beli barang2 tambahan makanan dan jaring serta arang nak buat ala - ala BBQ.. ( tapi just nak panaskan jer )... huhu.. kire ok la tu kan... ade stYle la wei...sampai Je kat Pantai Tanjung Tuan tu ade yang terus terjun.. Biasala ta penah kut mandi air masin.. huhu gurau jer wei.. kami duk situ jap r.. hirup udara segar.. I ms nak mndi sebab dah senja.. ( seriau wei).. satu kete stay kat citu n satu kete lg check In kat Marina Resort sebab nak mandi n solat..

Malam tu kami sampai jer pantai dak ni dah bakar Unggun api kat pantai.. Wah angin sepoi2 tiup mcm tenang je minda ni.. pas mkn2 ngn BBQ ala-ala tu pe lagi.. Pic Time.. Memang group kami ni antu lancer... pantang suruh Pose.. mesti pecah kamera.. Agak - agak dalam 2 jam la juga kat laut. Then pas kami kemas2.. kami balik Marina Resort n cadang nak sambung Swimming kat pool pla.. tp ada cadangan plak nak g Pam pey ( sori tak tau eja) main Top GUn... ArrGGGhhhh NO... i tak main... seriau Wei... roommate i hazMi... sampai pucat wei pas main.. nak muntah bagai la... last - last sampai ke esok trauma Top Gun.. esok sblm Balik kami singgah bandar HIlir... jejalan jer.. ( window shopping)... Tp memanG trip ni adalah trip yang paling i tak dapat lupekan... Kerana Apa???? kerana hanya kami Je yang tau.. huhu.. Layan Pic dari I...

3 comments:

  1. xleh trime...mne ad kancil dua buah..sebuah je..smpi hati ko amy..kcik hati aku...hurm..

    ReplyDelete
  2. huhu.. ala sowie.. dah ubah dah.. haha.. LOst memory jap sebab Bnyak kejadian yng tak Bley lpekan kan kat sana...... hahah

    ReplyDelete